Mikko Wikstedt Työtä, koulutusta ja turvallisuutta

Homot voitti pulinat pois

Kansalaisaloite avioliittolain muuttamisesta hyväksyttiin perjantaina. Käsittely jatkuu säädetyssä järjestyksessä. Jos seuraava eduskunta hyväksyy lopputuleman niin laki astunee voimaan 2017. Vastakansalaisaloitetta odotellessa voin surullisena todeta, että sekava keskustelu suvaitsemattomuudesta, ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta jatkuu. Suurimmalle osalle suomalaisista oli ihan sama miten asialle käy. Jos homot hinkuu naimisiin niin menkööt. Itse olen perinteisen avioliittokäsitteen kannalla. En ole kuitenkaan suvaitsematon, ihmisoikeudet ovat minulle tärkeitä sekä kannatan ja edistän tasa-arvoa. 

Yleensä on hyvä, että asioista puhutaan, mutta nyt on mopo karannut käsistä. Avioliittolain muutoksesta tulee kaiken lisäksi keväällä vaalikysymys. Jokaisessa vaalikoneessa ja vaalitentissä tullaan kysymään kantaa avioliittolakiin, vaikka kuinka tässä vetoan, että älkää enää jauhako tätä. Ja ennen kuin niin pitkälle päästään pelkään pahoin, että asiattomat kirjoitukset muuttuvat vihapuheiksi. Pelkään myös, että suvaitsemattomuus homoja ja muita seksuaalivähemmistöjä kohtaan kasvaa tämän keskustelun myötä. Toistaiseksi tässä ei ole kukaan voittanut vaan kaikki ovat hävinneet.

Kovan paineen alle pistetyt kansanedustajat painoivat nappia ja päätös tuli. Mutta tietääkö kukaan mitä kansa oikeasti asiasta ajattelee ? Aavistiko kukaan, että tuhannet perinteisen avioliiton kannattajat eroaisivat kirkosta viikonlopun aikana ? Tulin lauantaiaamuna taksilla kotiin. Kuski kertoi minun olevan hänen pitkän ajovuoronsa 24. asiakas ja hän on kaikilta kysynyt kantaa tähän avioliittolakiin. Kerroin hänelle olevani nykyisen lain kannattaja ja odotin moitteita suvaitsemattomuudesta. Hän pyysi minua arvaamaan kuinka moni 24 stä oli kannattanut sukupuolineutraalia avioliittolakia. Vastaukseni oli 20 , mutta pieleen meni. Ei yhtään! Jos Helsingistä ei löytynyt tällä otannalla yhtään kannattajaa niin missä he sitten ovat ?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen
Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No mutta kevään vaalit ne vasta näyttävät oikean suunnan. Ei 160 000 allekirjoitusta ole kansan enemmistö, ei kuule lähellekään. Tossa eduskunnan äänestyksessä saattoi käydä niin, että todellinen kansan enemmistön mielipde unohtui suurelta osalta kansanedustajilla.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Ei muutama tuhat persuakaan ole kansan enemmistö. Ylen tutkimuksen mukaan kansan enemmistö oli lain puolella. Ja kansan demokraattisesti valitsema eduskunta äänesti laillisessa järjestyksessä homman selväksi.
Persut voivat kyllä jatkaa tuskassa pihtarointiaan ja uskoa ihmeeseen.

Käyttäjän mikkowikstedt kuva
Mikko Wikstedt

Se ottaa koville, jos kevään vaalien keskustelut pyörivät avioliittolain muutoksen ja jätevesiasetuksen purkamisessa.

Markku Lehtinen

Kaukana "voittamisesta": kyseessä on kansalaisaloite, joka sitoo nykyistä hallitusta. Nykyisen eduskunnan kauden päättyessä kaikki päättämättömät lait raukeavat, kuten myös tämä.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Ei automaattisesti. Sipiläkin on sanonut kunnioittavansa tätä.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Ei pidä paikkaansa. Tuleva hallitus tekee tarvittavat säädöt ja laki tulee voimaan vuonna 2017, edellyttäen että kahden viikon päästä tulee edelleen enemmistö.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Vuoden 2010 ennätys voi hyvinkin mennä rikki.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Minä kuulin, että keväällä käydään natovaalit. Homot ajoivatkin ohi vai?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Itse elin käsityksessä että tasa-arvo voitti. Samat oikeudet kaikille.

Mutta jos onkin niin että homot voitti niin hävittiinkö me heterot? Mitä me hävittiin? Oliko taksikyyppärin mielestä kyseessä joku seksuaalisuuntausmaaottelu?

Käyttäjän mikkowikstedt kuva
Mikko Wikstedt

Taksikuski esitti kysymyksenä hyvin asiallisesti. Lopputulos vain yllätti minun. Toivottavasti tässä kaikki voittaa ja tasa-arvo etenee. Palataan asiaan kevään ( toivottavasti NATO/ turvallisyys, työllisyys, ym. ) vaalien jälkeen. Myönnän mielelläni silloin, jos olen ollut turhan epäileväinen ja kaikki on mennyt hyvin. Uutiset kertoivat juuri , että Perusuomalaisten Helsingin toimiston ikkunat on ( taas ) rikottu. Tällä on lasitusliikkeelle työllistävä vaikutus, muuta myönteistä en siinä näen. Kai me sentään kaikki ollaan sitä mieltä, että väkivallalla ei asioita pidä koskaan ratkoa ?

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Persut tarvitsevat vaaleihin aina jonkun kynnyskysymyksen. Nyt he voivat homolain perusteella jättäytyä taas laulukuoroon, jos tosipaikka tulee ja uhkaisi hallitusvastuuta pukkaavan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Homoliitto keskustelu kaikkinensa takaa persuille vaalivoiton. Ja hyvä niin!

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Ihanko oikeasti ja selvin päin ennustat, että persut petraavat neljän vuoden takaisesta jytkystään? Vai minkä tuloksen lasket vaalivoitoksi?

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #14

Milloin joku on myöntäny että tappio tuli? Aina vähintään puolustusvoitto.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kun avioliitto on nimetty vuosisatoja sitten lailla ja asetuksilla miehen ja naisen väliseksi liitoksi, niin miksi nyt sitten samaa sukupuolta olevien liiton pitää saada tuo sama nimitys? Eihän kukaan kiellä kenenkään rakastumista eikä liittoa, mutta miksi pitää muuttaa avioliittokäsitettä?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Asia voi myös kääntyä siihen,että suvaitsemattomuus uskovaisia kohtaan korostuu.

Yhtä kaikki..voimme sitten miettiä palaneilla raunioilla missä meni vikaan ja mikä oli tärkeää.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kansalaisaloitteet saavuttivat ensimmäisen voittonsa. Seksuaalivähemmistöjen tasavertainen kohtelu otti yhden ison askelen eteenpäin. Tärkeitä voittoja. Perussuomalaisia arvostellaan ja teihin kohdistetaan vihapuhettakin, mutta ei se ole teitä estänyt pyrkimyksissänne edistää tavoitteitanne. Arvostelu ja vihapuhe vähemmistöjä kohtaan eivät estä niitä ajamasta asiaansa.

Insinööri kyllä tietää, että kahden tusinan taksimatkustajan otoksen kannanotot yhden henkilön kautta raportoituina eivät kestä tieteellistä tarkastelua. Hauska anekdootti kuitenkin, joka varmasti jää elämään.

Kiitos perussuomalaisten, avioliittolain muutos on vaaliteema.

Käyttäjän mikkowikstedt kuva
Mikko Wikstedt

Eiköhän Kristilliset ja Räsänen pidä huolta siitä, että teema säilyy ja Kepukin menee Persujen edelle. Mutta keskustellaan ja kestetään arvostelua puolin ja toisin. Olisin muuten mennyt bussilla kotiin, mutta en löytänyt Kampin bussiterminaalin yövuorojen oven. Meitä oli useampia eli muitakin kun insinööri etsimässä. Bussissa otos olisi varmasti ollut erilainen.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Olihan meillä presidentinvaalit, jolloin toisella kierroksella olivat ehdokkaat Niinistö ja Haavisto. Eihän sekään ollut mikään iso juttu.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niin ja miksi Niinistö vei voiton?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

En usko kansan valinneen presidenttiä sukupuoliasioiden perusteella.
Sitä voidaan toki miettiä miksi Haavisto pyyhki Soinilla pöytää mennen tullen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #21

No sepä nähdään kumman puolue on vaalien jälkeen suurempi. Siis Haaviston vai Soinin. Pyyhitään sitten pöytä...

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Haavisto pärjäsi puolueensa kokoon nähden varsin hyvin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Leskinen, emmehän tiedä, lukuunottama Juvosta, sitäkään mitä persuedustajat oikeasti ajattelevat tasa-arvosesta avioliittolaista koska ryhmäkuri oli persuilla käytössä.

Käyttäjän mikkowikstedt kuva
Mikko Wikstedt

Kyllä eduskuntaryhmä tästä oli ja on hyvin yhtä mieltä. Aika monen, kuten Juvosenkin kohdalla voisi myös kysyä olivatko oikeasti puolesta. Vaalit on tulossa ja kilpailu kovaa esim . täällä Uudellamaalla. Puolueemme sisältä löytyy kyllä erilaisia mielipiteitä kuten pitääkin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikäli näin on, kuten Wikstedt asian esittää, vielä oudommaksi muuttuu Soinin vaatimus ryhmäkurin käyttöönotosta.

Toimituksen poiminnat