Mikko Wikstedt Työtä, koulutusta ja turvallisuutta

Herätkää eläkeläiset

Olisiko nyt vihdoinkin eläkeläisten kapinan aika ? Suomen kaikkien aikojen huonoin hallitus onnistui kuluvalla viikolla saamaan eduskunnassa aikaiseksi sellaisen farssin, että myös eduskunnan arvovalta kärsi kolauksen. Toivottavasti tämä(kin) epäonnistuminen saa ihmiset vihdoinkin ajattelemaan. Kapinalla tarkoitan tässä sitä, että ei äänestetä tulevissa vaaleissa niitä vanhoja edustajia, jotka ovat päätöksillään tai päättämättömyydellään aiheuttaneet eläkeläisten epäoikeudenmukaisen kohtelun. Taitettu indeksi ja erityinen raippavero pitää huolen siitä, että eläkeläisten ansiotaso pienenee joka vuosi suhteessa palkansaajiin.

Matti Alahuhta, eläke 69501€/kk , sekä reilut puolet 1,5 miljoonasta eläkeläisestä saavat sen verran hyvää eläkettä, että tuntevat vain syvää harmitusta tästä puhalluksesta. Mutta ne noin 600 000 eläkeläistä, jotka ovat köyhyysrajan alapuolella , alle 1 166€/kk, ovat todella pulassa. Puhuisin perustuslain vastaisesta toiminnasta sekä yhdenvertaisuuden (6§) että oikeudesta sosiaaliturvaan (19§) perusteella. Meillä ei valitettavasti kuitenkaan ole perustuslakituomioistuinta vaan kansanedustajista koostuva perustuslakivaliokunta ratkaiseen tulkinnat. Tässä jälleen yksi syy äänestää uusia kasvoja eduskuntaan.

Kimmo Kiljunen, SDP on aikaisemmin tänään kirjoittanut hyvän blogin otsikolla " Ikäihmisten taitettu itsetunto ". Vastaavanlaisia tulemme näkemään lisää ennen vaaleja. Kiljunen oli kansanedustajana 1995-2011 ja oli tekemässä tuolloin päätöksiä, joita kutsuu nyt vääriksi. Lisäksi SDP:llä olisi viimeisen neljän vuoden aikana ollut erinomainen tilaisuus korjata eläkeläisiin kohdistuneita vääryyksiä. Miksi niistä puhutaan vain viisi viikkoa ennen vaaleja ja unohdetaanko eläkeläiset taas kerran sen jälkeen.

Eläke on kuitenkin vain yksi asia. Se mitä nykyään tapahtuu hoivabisneksessä on oma lukunsa ja vaatii oman kirjoituksen, mutta valitettavasti ns. arvokas vanhuus alkaa olla historiaa. Nyt on vaikuttamisen aika. Antakaa äänenne meille, jotka aidosti haluamme tehdä muutoksia. Pidän perustuslakia velvoittavana ja 2 luku (6§-23§) , perusoikeudet ovat erityisen lähellä sydäntäni. Vaalien jälkeen on turha valittaa, jos samat jatkaa. Silloin jatkuu sama meno.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Cenita Sajaniemi

Kirjoitan ystäväni pyynnöstä. Hän arvioi, että harva eläkeläinen.... ainakaan pienituloinen, lukee Usaria.
Siksipä välitän Teille hänen pyyntönsä, että kirjoittaisitte tämän asian johonkin päivälehteen.
ystävällisin terveisin

Käyttäjän mikkowikstedt kuva
Mikko Wikstedt

Kiitoksia kommentista. Otan neuvosta vaarin ja kirjoitan asiasta muutamaan lehteen ja toivon, että ne julkaistaan ennen vaaleja.

Toimituksen poiminnat